Tuesday, April 28, 2015

Mis mõttes ülejala sussisahistajad?!

Rahvatantsijad. Naised. Emad. Mõned vanaemad, kuid see-eest ikkagi noored :) Ilusad. Rõõmsad. Sõbralikud. Humoorikad. Meid on kokku 14. Mitte sellepärast, et 13  õnnetu number oleks, kuigi täpselt nii palju meil tantsijaid on, vaid sellepärast, et Karin on meie A ja O ning temata meid ei oleks. Karin Andesalu on nimelt meie juhendaja. Seega on meid kokku 14.Niisiis!  1999. aastal sündis Märjamaale naisrahvatantsurühm.  Maimukese nimepaneku peale oleks iga korralik perekonnaseisubüroo ametnik rabanduse saanud – kus seda enne nähtud, et lapsukesele paari aasta jooksul nime ei leita!?  Vahetus tantsuõpetaja – Virve Ly Tammeli ehk ema Ly asemel hakkas rühma juhendama tütar Karin, kuid rühmal nime ikka veel ei olnud. Lõpuks leitigi eesnimeks Ülejala, hiljem lisandus ka perekonnanimi Sussisahistajad. Eks see tuli ikka sellest, et kui proovis ülejala kippusid laskma, siis hakkas suss sahisema. Tegelikult tantsime me imeilusti - ilma igasuguse sahinata. Lust kohe kaeda!
Igatahes siiani on rühm osalenud 15 aasta jooksul kõikidel suurtel tantsupidudel ning kui koolinoortepidu on olnud, siis on osaletud õpetajatega pikitult õpetajaterühmana.  Statistiliste näitajate keeles kõneledes on 15 aasta  sisse mahtunud 3 üldtantsupidu, 3 koolinoorte pidu, naiste tantsupidu Jõgeval, Soome-Eesti tantsupidu Tamperes, 3 talvetantsupidu Viljandis ja Tuhamägedel.

Kes meil tantsivad:
Karin Andesalu - juhendaja, Ene Klaus - rühmavanem, projektikirjutaja, rahandusminister; Külli Saia - kroonik, Iris Haiba - blogija, Reet 1 Saar - ihuajakirjanik, Reet 2 Soomre, Reet 3 Elmik, Marge Viska, Kerly Resik, Anne Kirsipuu, Aini Paaret, Grete Polding, Janne Neutal, Anneli Linna.

No comments:

Post a Comment