Wednesday, March 8, 2017

Vaadake ikka passi ka :D

Teisipäeval viidi mind ikka väga varakult sussisahistamise lainele. Nimelt helistas pinnasondeeringuteks mulle Raplamaa Omavalitsusteliidu kultuuriminister, kes andis teada, et läbi tiheda sõela ning pingelise otsustamise jõuti selleni, et käesoleval hetkel tehakse naisrühmale Ülejala Sussisahistajad pakkumine esindada maakonna delegatsiooni koosseisus mai viimastel päevadel  meie kultuuriväärtusi Valgevenes. Eeldusel, et oleme emotsionaalsed, filigraanse esinemisega, suudame kokku panna pooletunnise tempoka ja nauditava kava. Mina oleks kohe jah-sõna ära öelnud ja Valgevene poole minema hakanud, kuid nüüd tuli see uudis teistelegi tantsukaaslastele teada anda ning ühine otsus teha.
Proov algaski suure ajurünnakuga. Minu üllatuseks olid kõik triksis-traksis minemas, kuid ainult Margel on kuri võimalus, et teda ei lubata üle piiri. Aga ta pidi veel täpsustama, äkki ikka on see riik tema suhtes sõbralikult meelestatud. Kuna Valgevene külastamine nõuab passi ja viisat, siis panin südamele, et kõik oma reisidokumendid üle vaataks ning vajadusel passi tegema tormaks. Vaat´kes räägib, peaks seepeale kostma - mul endal pass aastaid juba aegunud :D Mööda muud Euroopat saab ju ID-kaardiga seigelda. Aga nüüd, jah, osutub pass vajalikuks. Reet 3 teatas kogu teema otsa, et tema on ammu öelnud, et me oleme gala-rühm, nüüd äkki hakkame meie ise ja teised tema prohvetlikke ütlemisi rohkem uskuma. :)
Uute ja vastutusrohkete esinemisvõimaluste võrra rikkamatena asusime siis tantsima.Kuna kohe-kohe on kevadkontsert, siis võiks ju lavalaudadel katseid teha. "Tujukal lainel" on meil selline laiamise tants, laval kippusid pooled tantsijad kardinatesse kaduma, sest käte sirutamiseks ei jäänud enam ruumi. Itsitasime, et lisaks gala-rühmale, oleme ka staadionirühm. Ühesõnaga palume kevadkontserdil publiku meie numbrite ajaks staadioni äärde, et me ikka esinemise ajal laiutada saaksime. Nüüd siis muutsime käte asendeid ja ning vedasime väikesi ringe lavasügavusse, et tantsu päris ära ei peaks laasima. Lõpu muutsime ka tantsul ära, sest poolkaarele vedamine muutus siblimiseks, seega pikem samm ning tantsisime üksteisest mööda ning moodustasime hoopis vastupidises järjestuses poolkaare. Kui nüüd see kiige ka lõpus klappima saaks, siis oleks tants juba esinemiskõlbulik. 
Ega me kohe lavalt alla ei saanud, sest kevadkontserdil pidime ka "Alati ootan" tantsuga esinema. Nüüd tuli see tants lavale timmida ning seejuures nipet-näpet parandusi teha.
Alles "Kalamehe mõrsja" ajaks lasti meid avaramale pinnale. Itsitasime, et seda Vuller-tulekustutit ei ole nii kaugelt hästi näha, seega peame saali kolima. Kui aus olla, siis paar meie tantsijat saavad seda ka kevadkontserdil laval tantsida, kuid me ikkagi veel ei tea, kes. Kord tundus Karinile, et mina või Anne. Siis vaatas, et ei-ei - ikka vist Marge. Hetk hiljem kõhkles jälle, sest nüüd tundus, et Reet2 saab püünele. Aga aega on selle kiire asjaga, küll lõpuks õiged inimesed õigel ajal õiges kohas on.
Tegime korra ka "Viire takka" läbi, sest Karin tahaks, et see meil meelest ei ununeks. Pidi küll paaril korral hüüdma, et liiga krapsakad kiiged on või et kolmandal osal tuleb päkale tõusta. Õnneks on vaja ainult "tolmulapiga" tantsust üle käia, siis on jälle esinemiseks küps.
Proovi lõpuossa oli Karin jätnud "Simmanipolka", et selles tantsus Grete koht Ingridile selgeks teha. Ma siis kolisin Aini kohale. Õnneks on see tants selline, kus saab kohti vahetada, ainult keskelt lahku tantsimise eel tuleb eesseisja käest kiiresti küsida, kumbale poole tema läheb, et siis teaks vastassuunda minna :) Selline on siis minu praktika, sest küll ma olen olnud Grete, Reet2, Marge, Aini, seega on mul mitmeid erinevaid suundi valikus olnud, tegelikult ikka ainult 2 :) Aga ega Ingridil nüüd lihtne ei olnud, sest täiesti uus tants proovi lõpus  juurde õppida ning vedamine ka ära teha. Tubli tüdruk! Jäi ellu :)
No ja siis teatas Karin, et mis me nüüd ette kujutame, et saame 5 minutit enne proovi lõppu ära vä? Ei, otse loomulikult mitte. Ma küll pakkusin, et räägime parem, kuid ta tahtis, et labajala paar kohta läbi teeme. Kuna meil Gretet paar proovi pole kohal olnud ning jalg on tal ikka haige, siis võiks Ingrid ikkagi ta koha ka Labajalas ära õppida ning teeme tantsu tagasi 12-le ümber. Tegime paar põimumise kohta läbi ja alles siis saime õigeaegselt lõpetada. Karin siis ütles, et me vaataksime videost "Kel üle, sii ütelgu". Samaaegselt hüüdis Ene, et vaadaku me ikka passi ka! Väga õigeaegne märkus, kuigi jah, ta pidas silmas, et me passi kehtivust uuriks, kuid see kõlas, nagu ei oleks tants meile enam ea- ega võimetekohane :) Ma sul teen - vaata passi ka! :D

No comments:

Post a Comment