Monday, December 28, 2015

Tere talv ja häid jõule!

Pensionäride jõulupeo ja talve teretamise vahele mahtus kenasti üks proov ära, mille sisuks oli järgmiseks kaheks esinemiseks proovi tegemine ja uute tantsude läbitantsimine. Talve ei saanud teretama tulla Reet1, seega oli mul vaja tema koht nii "Naiste reilenderis" kui ka "Kodus" ära õppida. Õnneks olime kõik Karini tantsurühmade jõulupeole tulemas, siis "augutäitetantse" selleks peoks eraldi tegema ei pidanud. Jõulukontserdi tantsud katsetati ära laval, Talve teretamise tantsud saalis, naistepeo tantsud ikka saalis. Aega kulus selleks prooviks kavandatust rohkem, kuid sel aastal ju rohkem proove pole - ainult esinemised kavas.
22.12 algusega kell 18.47 ütlesime meie koos naiskoor "Paulaga" tere 12 tundi vanale talvele. "Paula" naised lugesid luuletusi ja laulsid, meie osa oli tantsida. Olime kavandanud 3 tantsu, kuid programmi oli Maiu pannud neid 4. Tegime kiired arvestused, mida veel tantsida, ilma et peaksime proovi tegema. Reet1 oli endise töökaaslase tööjuubelil, seega peab keegi teda asendama, kuid mis tants see on, milles asetäitja lihtsalt tühjalt kohalt proovi tegemata ära tantsib? Lõppkokkuvõttes tantsisime kavandatud "Kodu", "Upa-upa" ja "Naiste reilenderi", seejärel mittekavandatu "Oih polka", millel pealegi polnud eelmängu ja Anne polnud eluski seda kohta tantsinud. Õnneks oli hämar, kõigil erinevad liikumised, seega, kui meil ka esines apse, siis olid need märkamatud. Ma rõhutan  - KUI meil oli apse... Meil ei olnud neid :) Taimi, kes pealtvaatajate ridades oli, ütles!
Hämarus päästis ka paar tantsijat, kes "põllelaadsete toodetega" esinesid. Leppisime kokku, et tuleme talve teretama Märjamaa seelikutes ja tanudes. Muust atribuutikast juttu ei olnud.  Ma nimesid ei nimeta, kuid kaks naisterahvast olid neidudena kohale ilmunud. Õnneks on meil nutikas ja agar Ene, kellel olid ettevalmistatud poolfabrikaatpõlled - paelu polnud, palistamata, ainult ühel oli pits all, see-eest tikand kenasti kangal punamas! Aga pimedus on meie sõber! Kuna põlle peale käib ka tavaelus vöö, siis sai need põllelaadsed tooted vööga peale seotud, triikrauaga sobilik jume kangale, niidijupid maha naksitud ja hämaruses esinemiseks ideaalsed põlled kõigil 12 tantsijal ees.
Karin käis esinemise eel vaatajaid kokku lugemas - oli 13 inimest olnud. Sama palju kui meil tantsijaid ja Karin. Lisaks oli sama rohkearvuline "Paula" laulmas. Tegelikult piilus nurga tagant Thea sünnipäevaseltskond ja juurde tuli paar inimest, kes kinno olid minemas, Ütleme, et ca paarkümmend pealtvaatajat tuli kokku. Aga esinejad tegid pealtvaatajatele arvukusega ära. Aga põhiteretajad olid ju kohal!
Pärast teretamist, glögi ja komme läksime kööki oma jõulupidu pidama ja sünnipäevalaps Ainit õnnitlema. Mekkisime ja mekutasime piduroogi, rääkisime elust ja olust ja ikka jõudsime esinemiseni ja "Oih polkani", mis meile eelmängu puudumise tõttu lõputult elevust pakkus. Et ikka asjas selgusele jõuda, kuhu kadus (või jäi üle) üks takt, siis suundusime suure saali kuuse alla, et Karini rõõmuks veelkord polkatada. Tantsisime oma polka ära, leidsime takti üles ja seejärel märkasime kingikotti kuuse all. Ära sa looda, et see "Oih polka" kinkide lunastuseks kõlbas! Ei! Karin oli välja mõelnud küsimused repertuaaris olevate tantsude kohata ja kingi saamiseks pidime loosi tõmbama ning vastama küsimustele või ette tantsima. Kes oli eelmise peo naisrühmade liigijuht? Tee muhu kannanööri! Kes on "Viire takka" autor? Kus tantsus on laste ootus ja laste tulemine? jne jne. Aga ajugümnastika ja tantsusammud päästsid päeva ning nüüd oleme järgmine kord Mõraste saunaõhtul nimeliste saunarätikutega kaunistatud. Täname sind, Jõuluvana!
Aasta viimane ülesastumine oli meil 27.12 rahvamajas Karini tantsurühmade jõulukontserdil. Selgi korral riietasime ennast märjamaadesse.  Punased põlled tõime Luiskajate linaseid kleite ilmestama. Tunniajasel kontserdil oli meil 3 etteastet: "Upa-upa", "Naiste reilender" ja "Oih polka". Lõpus tänasime Karinit ühistantsuga ning seejärel tegime köögis kiire aastalõpuistungi, mil õnnitlesime Reet2, kel sel päeval sünnipäev oli.
Head uut tantsuaastat!


No comments:

Post a Comment