Thursday, February 18, 2016

Kinupilt

Tähtis teisipäev oli saabunud. Kõik, kel tervis vähegi lubas, vedasid ennast kenasti kohale, sest Karin lubas sel korral meie tantsutooriku päriselt linti võtta ja maakonna teistele naisrühmadele õppimiseks saata. Tegelikult ei olnud see videosse võtmine meist kellelgi meeles, lihtsalt teisipäeviti tullakse proovi! Alguses plaanisime numbrimärgid seljale panna, et teistel oleks lihtsam jälgida, kes kuhu jõudma peab, kuid kuna filmimine polnud meeles, siis polnud meil ei spordivõistluste numbreid ega ka paberil ettevalmistatuid. Ettevalmistus ja läbitantsimine vastasid igati loole "Ei me ette tea" :) Näiteks ka Reet1 saabus volikogu istungit jäädvustamast prooviriieteta. Ene siis organiseeris rahvamaja lõpututest varamutest ja Taimi pärandusest Reedale etteasteks sobilikud riided selga.
Tuletasime tantsu meelde, tantsisime mõned korrad läbi ja siis Karin pani meid kahel korral purki. Üks video siis pealelugemisega, mida ei teinud Toomas Lasmann, vaid ikka Karin, ja teine siis ilma lugemiseta. Karin ütles, et meie voorvalsil oli kontsade puudumisest hoolimata kontsaklõbinat kuulda. Ristisime siis end kiirkorras Ülekanna Kontsaklõbistajateks ning palusime Karinil maakonnas meie videot selle nime all ka tutvustada.  Noh, kui tants väga hästi pole välja tulnud, siis saab öelda, et mis Ülejala Sussisahistajatest te räägite - need ju Ülekanna Kontsaklõbistajad, kelle vido järgi me õpime :) Nagu me teame, arvutiajastu annab palju toredaid võimalusi, siis palusime ennast ühepikkusteks venitada, näod udustada, numbrid külge monteerida, sammud õigeks lõigata ja mis kõik veel, et video täiuslik õppematerjal oleks. Loodame, et Karin lähiajal sellise toreda imemehe leiab ja enne maakonda saatmist me ikka tuuningud külge saaksime.
Nagu näha - ei mingit tuuningut :P 
Autor: Karin Andesalu

Teine pool proovist kulges siis naistepeo tähe all. Alustasime "Muhu kannanöörist", mida Karin lasi meil tippida, kuni lugu jagus. Seejärel võtsime käsile "Leidmise". Kuna Anneli oli see, kes rütmi ideaalselt tabas ning kogu tantsu õigesti ära tantsis, siis tuli Anneli esiritta, et tema pealt piiludes saaks liikumise ühtlaseks. Grete oli eelmises proovis seda lugu kergelt "nuusutanud", siis nüüd tegime seda lugemise järgi mitu korda läbi, et lõpuks kõik ühte tantsu tantsiks.
Lugemise järgi tegime läbi ka teised tantsud. "Äiu-äius" jäime käsi "puhastama". Lõpuks selgus, et teist kombinatsiooni on 12 erinevat varianti - täpselt nii palju, kui rühmas tantsijaid. Igaüks toob käed erineval ajal alla, vasaku käe toome kõrvale täpselt siis, kui meie arust õige aeg on (12 erinevat õiget aega), parem käsi siis, kui selleks õige aeg on (jälle 12 õiget aega). Mis takti kolmas osa? Aaa... Ongi või? Oli jah, ma ka kunagi tegin nii :) Mis diagonaali liikumine? Ma olen otsevaates hoopis ilusam! OK kirjeldus ütleb, et kella 1 suunas, eks ma siis lähen :) Kui muusika peale sai, siis nii mõnigi asi loksus iseenesest õigele kohale, kuid tööd ja puhastamist on selle tantsuga maa ja ilm. Saaks kuskilt selle sujuvuse ja voolavuse  kätte..
Sama mure ka "Viire takka" tantsuga. Kõik nagu juba laabub, kuid kole kiire oleks nagu kuhugi. Pelgulinna naistel oli seda tantsides aega ja rahu, meil aga nagu rongile minek. Hallo-oo! Märjamaal pole rongi 1968. aastast! Kuhu kiirustad?!
"Tujukal lainel" sai ka läbi tantsitud, lihtsalt selleks, et meelest ei ununeks. Puhastada ei jõudnud, sest olime niigi juba üleajateenijad -  kell lähenes nimelt 22.00-le.  Tegime kniksu, seejärel riietudes arutasime, kas keegi "Tantsurõõmu" 25. sünnipäevale ka läheb. Selgus, et Ene majaperenaisena on kindlasti kohal, kuid ütleb õnnitlused maja eest. Lubas tulla ka Reet1, et sündmust ajaleheveergudel kajastada. Poolikud nohid ja jahid tulid Kerlylt ja minult. Kui väga vaja, siis kingitused ja lilleõie võib üle anda ka endine Sussisahistaja, praegune Luiskaja, Lia. Aga vaatame seda asja... :)

No comments:

Post a Comment