Thursday, November 3, 2016

Hõre rivi

Oleme sel hooajal juba mitu proovi teinud, kuid Aini lahkumine ja Grete jalutus on jätkuvalt kurba meelt tekitamas. Kui enne oli meil alati keegi üle, siis nüüd on puudu. Iga proov, lisaks haige jalaga Gretele, on veel keegi kaotsis. Ühel korral oli Ene tööasjus mujal, siis tegi Reet2-e mees talle üllatuse ja viis ekstra teisipäeval ta teatrisse, seejärel polnud Marget. Ikka nii, et üks koht stabiilselt tühi ja veel kohti, mis on olude sunnil selleks korraks vaba. No nüüd me siis arutasime, kus teetööde torbikuid saada, et augud täidetud oleks. Või veel parem - inimesi on aukudesse vaja! Lubasime ülevalt ratastega töötooli tuua ja Gretet sellega õigesse auku sõidutada, et ta jalgadele saades teaks vähemalt, kuhu ta liikuma peab. Aga jah, nadi oli see olukord nii või teisiti. No ja festivalile minekuga on ka nagu on. Meeldiks nagu Horvaatia, kuid sõit on pikk ja kuupäevad ei klapi. Läheks lennukiga Hispaaniasse, sest festivaliaeg lühike ja hind Horvaatiaga sama, kuid sel ajal on laste tantsupidu. Festival, mis ajaliselt sobiks, sellel on juba Eesti grupid komplekteeritud ja juurde enam ei saa. Eks siis tule folgi ja talve teretamisega leppida, et esinemisgraafikus ikka mingeid märkeid oleks. Ene küll käib avatud rahakotiga ja meie supsame talle toetust, kuid algselt kavandatud suuri summasid me talle pole veel andnud, sest mine tea, kui kaugele me reisida kavatseme. Kui ainult lauluväljakuni, siis vist eriti suurt väljaminekut ei teki :)

Kui Ene saabub, siis hüppab raha ise kotist välja :)

Eks me siis nuputame oma reisiplaane edasi, sest festivalikogemust tahaks kohe kindlasti saada, siis on pärast lihtsam oma folki korraldada. Tead, kuidas teised teevad ja oskad pärast kaasa rääkida, kuidas mujal maailmas asjad käivad. 
No aga prooviajast ka! Proovi teeme usinalt Tiiu tantsuga. Nüüd on järjekord enamvähem selge, seega on aeg liikumist sujuvamaks kruttida, vaateid paika sättida. Juba tuleb! Viimasel korral pani Karin proovi lõpus meid proovile - võttis naistepeo plaadi ja kamandas meid suviseid tantse läbi tantsima. Ise veel ütles, et tantsime peoeelset versiooni.  Oi jeerum! Kui sul on suvel see tants ära lammutatud ja staadionil uues võtmes ära õpitud, siis veel tükk tühja maad vahel - no ei olnud lihtne ülesanne... "Viire takka" - enam-vähem. "Äiu-äiu" - pigem vähem :D Ja siis veel "Tujukal lainel" - vähem, kindlalt vähem! No see põimumise osa oli puudujate tõttu kaos ruudus :) Karin halastas ja luges inimkatsed lõppenuks. Järgmises proovis, kui meid on oluliselt rohkem, siis tuletame tantsud uuesti meelde. 

No comments:

Post a Comment