Wednesday, March 22, 2017

Kevadekuulutajad

Kaks proovi oleme olnud kevadkontserdiootuses. Osad tantsud laval, et 24.03. kontserdil lavaküpsed olla, ülejäänud tantsud saalis, et folgiks ja Valgeveneks esinemisvalmidus saavutada. Proovid algavad nüüd passiasju ajades.

Viimases talvises proovis oli meil kambas ka Aini, kes tuleb meiega Valgevenesse ka kaasa. Paaris tantsus saab ta jala valgeks. Pealegi ootavad ta rahvariided endiselt laos, sest kedagi nii kiitsakat nendesse panna ei ole. Tantsisime siis laval läbi "Alati ootan" ja "Tujukal lainel". Ikka on kohti, mis kõigilt lihvimist ootavad ning Ingridil on ju viimane tants päris uus. See jooks või sammukombinatsioon, mida me eelmisel aastal talv otsa tampisime, tuleb tal paari prooviga selgeks teha. Aga hakkab looma. Saalis tegime läbi ikka oma lemmiku "Kalamehe mõrsja", seejärel sai Aini liituda, et "Oih polkas" oma koht meelde tuletada. Anne pidi Aini koha omanikule loovutama ning kolis Grete kohale, kes Valgevenesse esinema ei tule. Anne on õnneks ennegi seda kohta tantsinud, kuid ega see lihtne ei ole, kui üks koht hakkab kinnistuma, siis tuleb mujale kolida. Mul oli ka korra väike segadus Buratino kohal, kus Anne äkki, mind ära ootamata, hakkas Margega esimestena ette tulema. Mis mõttes!? Sekund murdosa hiljem meenus, et Aini on olemas ja kohe saab teoks meie kohtumine. Seega tuleb kogu tantsu jooksul mälu värske hoida. Tegelikult vajasime me mäluvärskendust päris tantsu alguses, sest ükshetk ei teadnud üks rida, kas tuleb liikuda polkatades või lihtsalt tagasi jalutada. Kahel real oli lihtne - me tulime jala tagasi, ei sõitnud polkaga, kuid väravate tegijatel tuli jalad selgeks teha. Selgus, et neil on nii jalutamist kui ka polkat. Siis selgus, et keskmine rida on käed ära mugandanud. Kätudest me kinni hoida ei tahtnud, seega ei tulnud meeldegi, et sirged käed tuleks teisel taktil taha viia. Saime ka selle korda. Muu tants tuli tempokalt, oihid ka kenasti ja sügava ohkega nii tantsu keskel kui ka lõpus. Natuke puhastamist tahab, kuid hullu ei ole midagi. Lõpetuseks tegime veel simmani ja saigi koduteele asuda.
Kevade esimene proov algas passisehkenduste ja viisapaberitega. See siis oli soojenduse asemel. Siis tegi Karin üllatuse "Kangakudumise" taasmeenutusega. Kuna Taimi koht oli tühja täis, siis sain mina selle koha endale, sest olen ennegi seda auku täitnud (millist ma selles tantsus ei ole?!) ning Luiskajatesgi tantsisin kunagi seda kohta. Ingrid oli sel korral Grete, kuid tema ei ole seda Luiskajates enne tantsinud. Aga eks see üks lükka-tõmba tants ole, kui paariline teab kuhu sind suunata, siis pole hullu midagi. Niikuinii tegime lugemise järgi. Seega tuli osa tantsu autopiloodil, kuid mõned kohad vajasid taastamist. Igatahes minu sammulugeja jõudis plahvatusohtlikku seisukorda, sest mul oli selles tantsus mitutuhat sammu jooksu :D. Kui nüüd lõpuvedamised ka kuidagi paika saaks, siis oleks tants ühe prooviga peaaegu valmis. 
Kevadekuulutamiseks ehk kevadkontserdiks harjutamiseks kolisime saalist lavale. Nüüd võtsime tõsiselt käsile "Alati ootan" ja "Tujukal lainel". Puhastasime ja klantsisime ning meie poolest võib see kevadkontsert tulla. Olgu, salaja harjutame korra pooltunnike enne kontserti, kuid ainult natuke :D

No comments:

Post a Comment