Thursday, June 4, 2015

Folgi avalöök

Olime väga rõõmsad, kui Enelt teate saime, et meie tantsutud päevad saavad lõpu ning Karin ootab meid 3. juunil lauluväljakule naiste ühisele "Labajalalössi" proovile, mis Märjamaa folgil ettekandele tuleb. Meie ühine kepsutamine oli viimati kevadkontserdil, mil tagaselja "Oih polka" meie esituses vahvamaks tantsuks tituleeriti. Ise olime ka uhked, et nii laheda tantsu otsustasime esinemisele võtta.
Sel kolmapäeval siis "Labajalalöss" ja kõik naisrühmad, kes folgil ülesastuvad - põhikooli tüdrukud, Sussisahistajad, Külapiigad, Oma Lõbuks, Luiskajad -  olid prooviks valmis. Väikesed tõrked olid alustamisel ka, sest teada oli, et proov on lauluväljakul, kuid tugeva tuule ja vihmahoogude tõttu kolisime ümber koolimajja. Ene seisis siis autoga lauluväljaku väravas ja hüüdis pidevalt: "Tagasi, linnud, tagasi!" Tegelikult ei hüüdnud Kunksmoorilikult sedasi, vaid teavitas kenasti kohalejõudnuid, et  tantsuproov on koolis. Autotud inimesed korjas ta oma transpordivahendisse ja tõi nad ka kenasti kohale.
Sussisahistajate auks ja uhkuseks tuleb öelda, et me olime kõik kohal, kes seda tantsu tantsivad. Grete oli küll välismaal, kuid ta õpib meid seal ilusaks tegema, seega oli tema puudumine täiesti puudumistõendi alusel lubatud. Karin oli triksis-traksis ja ootas ka elevil olles pika pausi järgset proovi. Saime kenasti saalis hakkama, hoolimata sellest, et siin on vähem ruumi kui lauluväljakul. Pikas rivis põimumine oli küll pigem maadluse Guinessi rekordi püstitamise moodi, kuid nalja sai kõvasti. Aga nüüd me teame, kuidas platsile tulla-minna, kes kus tantsib. Olulisim oli see, et tants sai ikka meelde tuletatud ja Karinil meie võimed testitud.
Siis andis Ene Karinile puhkust ja õpetas meile sparringupartner Kerly abil selgeks "Kungla rahva". Lihtne tants, mis lauljate abil  peo lõpus ühisettekandele tuleb. Natuke hirm oli, et kui lauljate tempo aeglustumise tõttu polkas jalg hakkab õhku rippu jääma, kuid teadaolevalt muusika tantsijat ei sega, seega ei muretse me ette.
Kui aeg oli lahkuda, siis algas korralik vihmasadu. Karin tegi veel Luiskajatega proovi ja laenas minu auku täitma. Teised said siis jutelda, Ruhnusõitu arutada ja maailmaasjad paika panna. Pärast, kui Luiskajad lõpetasid, siis kohalejäänud teatasid  itsitades, et nad ei saanud ära minna, sestpole lihtsalt nii lühikese prooviajaga harjunud. Kuid Lia tahtis koolimaja lukku panna, seega tuli lahkuda. Järgmine tantsuline kohtumine on enne Ruhnusse sõitu, et me meretaguse rahva ees häbisse ei jääks. Meil ju mitu esinemist seal saarerahva poolt kavva pandud, kus sa siis saad neid alt vedada.
Seniks aga naudime suve...

No comments:

Post a Comment