Sunday, July 26, 2015

Labajalaössajad

Kuna Karin kartis, et naised suure suvega Labajalalössi, mis on folgil naisteväe ühistants, ära unustavad, siis 19.07. toimus naisrühmade salaproov lauluväljakul. Koolimajaproovist saadik oli Karin nuputanud ja mõelnud, kuidas kõik rühmad ilusti platsile ja sealt ära saada. Loomulikut ka seda, kuidas diagonaalid ja muud joondumised võiks olla. Karin siis organiseeris meile lisaproovi ning kutsus Grete liigitantsu assistendiks, sest äkki Karin ise ei saa peaproovis kohal olla, siis on keegi oskaja kohe võtta.
Nii me siis tulime platsile - Sipa Külapiigad kõrvuti Ülejala Sussisahistajate ning gümnaasiumi tüdrukutega, kandadel Luiskajad ning Oma Lõbuks Valgust. Karin vaatas ja mõtles väheke ja tegi meie pealetuleku kergemaks. Nimelt jäi ära, ma ei ütle mis, aga me tuleme labajalaga sisse :) Ilusam, ühtlasem publikul vaadata. Kui aus olla, siis tantsijale ka lihtsam, ainult meeles tuleb pidada, et vanas järjestuses peale ei läheks. Lõpp sai ka ühtlustatud ning võib tõdeda, et tants kokkuvõttes on kergem ning nauditavam. Proovisime mitu korda uues kuues Labajalalössi läbi ning seejärel võtsime sihikule Kungla rahva. Äää... kõlab kuidagi militaarselt... Ühesõnaga, hakkasime Ene juhendamisel ja Grete laulu saatel meelde tuletama folgi lõputantsu. Kui lugemise ja lauluga asi läbi proovitud, siis Karin leidis ka plaadi ning kinnistasime tantsu juba makimuusika abil. Nüüd küll võib see folk meie poolest tulla!
Ene ja Grete pidid veel tüdrukute rühmale korra appi minema, kuid Ene jõudis enne veel meelde tuletada, et folgi laupäevase päeval on jälle võistureilender, mille korraldamisel on sussisahistajate panus ülioluline. Jääme siis folki ootama! :D


No comments:

Post a Comment