Monday, May 23, 2016

Toimekas mai

Esimene proov pärast ülevaatust oli meil teisiti, kui tavaliselt. Esiteks saime eneseületuse eest nädalakese puhkust, seejärel toimus proov pool saalis, pool köögis. Tantsisime naistepeo tantsud kõik läbi, kohendasime pisut kohti, mis parandamist vajasid. Karini imestuseks oli meie ülevaatuse peaaegu filigraansest esitusest nädalase puhkusega saanud mingi kummaline mugandus. Eks meil olid pead laiali otsas, tahtsime üles kööki videosid vaatama pääseda. Siis tunduski, et köögitoimkonna aeg on käes, sest saali saabus Taimi. Tantsisime talle ühe tantsu ette ja pääsesime pika laua taha. Enne lauda istumist õnnitlesime oma õnnitlemised ära - Annelil oli sünnipäev, Taimi oli saanud vanaemaks, Karin oli meiega suurt tööd teinud. Seejärel sättisime pilgud heledale köögiseinale, kuhu hetk hiljem projektori abil meid tantsima manati. Kui mina ülevaatusel imestasin, et Kuimetsa rühma valitakse vist pikkuse järgi, siis sain kinnitust, et meie rühmas on ka ühepikkused ja -laiused naisterahvad. Tantsides suudame olla nii ühtlased, et kõik kõrgus- ja massivahed kaovad silmist. Vähemalt nii ütles mulle see video. Ja järgmine, siis ülejärgmine... Karin aga teatas, et siin peame veel ühtlustama ja seda kohta peab puhastama ja siin veel aeglasemalt tegema jne jne.
Kui tantsud vaadatud, siis saime jutuvestmise juurde asuda. Erilist elevust tekitas Taimi lapselapse pilt, mis telefoni abil naiste hulgas ringi käis. Sama pikka käsitlust leidsid  ka "Hopsani" juubelipidustus ning Grete kiirusületus. Igatahes juttu jätkus meil kauemaks ja "prooviaeg" venis oluliselt pikemaks kui tavaliselt.
Seejärel oleme proovid köögi abita tehtud saanud. Tõsi küll - ühes proovis tegime soojendust šampuse abil, sest Reet3 tähistas oma sünnipäeva. Siis jõudsime ära arutada, kuidas 22.05. Raplasse jõuda, sest sel päeval on naisrühmade ja segarühmade proovid maakonnapeo tarbeks. Üks uuendus on meil mais veel. Tagasi on ka Marge, sest auke tekib meil alati ja hea oleks, kui tervenenud Marge suudaks vajadusel kohti täita. Nagu selgus, et kohe on üks lünk tulemas 24.05 Karini tantsurühmade kevadkontserdil, mil Reet2 kahjuks ära on. Siis selgus, et Reet1 ei saa tulla naistepeole, seega sai Marge keerelda küll ühes augus, küll teises. Ikka vastavalt sellele, kas tegime proovi kontserdiks, maakonnapeoks või naistepeoks. Igatahes Marge on kiire tubli õppija, hea meeldetuletaja ja kiire kohaneja, seega võivad need peod südamerahus tulla!
22.05. oli siis see maakonnapeo suur proovipäev. Väljakule olid kriidiga kirjutatud suured numbrid, eelmisest peost olid veel platsil mustrid, numbrid, mingid ristid ja täpid. Segavaid faktoreid kui palju! Eks see sigri-migri joondumiste metsaminekul oma rolli mängis, kui pole hullu. Kuna "Labajalalössi" ja "Vigala reilenderi" tantsivad naised aega ületasid, siis sai nende tantsu vaadata ja proovi meeleollu sisse elada ning päikselist päeva nautida. Mina nautisin seda päikest näiteks päiksepiste saavutamiseni "Luiskajaid" abistades väljakul. Oma tantsude ajaks oli pea paks, mustad täpid silmade ees, külmavärinad ja süda paha. Nii palju siis ilusast ilmast ja koju ununenud peakattest. Aga tantsida saime ka meie mõnuga. Selgus, et "Oige ja vasembaks"  naised platsile ei saagi. Meie asi on õigel ajal kuuse tagant  (kui Ene isa seda enne pidu maha ei võta :) ) välja tulla ja kätega vehkima hakata. No ja siis neid tõsta ja langetada vastavalt sellele, kuidas tantsijad platsil teevad. Hea lihtne tuulutamine! Siis tantsisime oma tantsud läbi, sekka teised naisrühmad enda omad, et saaks teada, kui palju aega kulub ümber platsi lidumisele. Siis tegime lõpetuseks "Ei me ette tea" proovi koos segarühmadega, sest nüüd tuli neil naiste tantsule raami teha. Seejärel saime korraldajatelt tänusõnu kuulda ja siis saimegi koduteele asuda. Tahaks lõpetuseks öelda, et kohtume maakonnapeol, kuid tegelikult kohtume hoopis teisipäevast proovi asendavas Karini tantsurühmade kontserdil. Kerget jalga!

No comments:

Post a Comment