Thursday, February 9, 2017

Kuidas me otsustasime kalurile mehele minna

Sel korral polnud mingit kahtlust, et proov toimub. Ene andis Facebookis teada, et proovi lõpupooltunnil saabub ka lonkav Grete, kelle eesmärk on oma sünnipäev kiiresti ära pidada, et järgmistiele sünnipäevalistele mitte ette jääda. No ja selle teate all oli Aini väike vihje, mis osutus ka tõeks. :)
Oodates proovi algust, oli meil võimalus korduvalt segarühmaks saada, sest et meesmälumängurid käisid saalist toole laenamas. Kabedamaid isendeid üritasime ka värvata, kuid kahjuks meie püüded luhtusid. Ainult Margus oli nõus meile meest tegema, kuid Marge kupatas ta minema. No ei tahtnud lihtsalt jagada, kadekops :D Proov algas sellega, et külvasime Aini (lugesite õigesti  - ta tuli meid vaatama) küsimustega üle, sellele järgnes Reet1 õnnitlemine, kelle vanusele me lisasime loovalt 23 tundi. Seejärel asusime tantsude juurde. "Kodu jääb koduks" oli avalooks. Sel korral ei väljendanud keegi nime üle imestust ning Aini nägi selle tantsu ilma küünaldeta versiooni. Ega ise ka ei osanud küünalde puudumise tõttu kuidagi käsi hoida. Kujutan ette, et see oskamatu "küünlahoid" võis kõrvaltvaatajatele tiba lusti pakkuda.
Siis võtsime käsile "Alati ootan"  tantsu puhastamise. Omaarust on kõik nii ideaalne, kuid siis selgub, et ring on kesvalt ovaalne ning miskipärast kipub veel pealekauba aknast välja libisema :) Ma ei tea, miks, kuid oma tantsudes kipume alati akna poole hoidma, nagu tahaks lisapäevavalgust laenata. Seda ka hoolimata õues valitsevast pimedusest :D
Siis proovisime "Labajalga" ning "Oih polkat", kõige otsa tuletasime meelde "Viire takka". See tuli isegi peaaegu välja, kuigi mõnes kohas oli ikka "tumedat ainet" ka. Aga sai mälu natuke värskendada ning päris ära pole see tants ununenud.
Siis kamandas Karin meid suurele ringile, sest oli aeg uut tantsu õppima hakata. Karin nii muuseas ütles, et Nüüd õpime "Kalamehe mõrsjat", mille Iris seob selleaastase folgi teemaga, milleks on meeste tööd. Mina siis seisin lihtsalt juhmi näoga, mille peale Ene lehvitas ja teatas, et noh arvesta, et ootame folgile vahetekste ka sel aastal. Selline näeb välja teksti tellimine meie moodi :D Ja seda tantsu teemasse siduda on lausa köki-möki - pruut saadab kaluri tööle. Valmis!
No aga selle tantsuga küll kohe valmis ei olnud. Päris lõppu me sel korral välja ei jõudnud, sest enne saabus Grete sünnipäevatavaariga. Tegime õpitud osa muusika järgi läbi, seejärel lugemise peale natuke veel otsa, siis lõpu kniks ja taaskord saime kedagi õnnitleda. Tegelikult korduvõnnitlused, sest Gretet sai õnnitletud natuke Kernus ette, facebookis õigel ajal ja nüüd takkajärgi. Reet1 oli ka rõõmus, et tema sünnipäevapeoks laud kaetud sai. No aga meie kaetud laud näeb reeglina välja selline:
Sünnipäevapidu jäädvustas Iris

No comments:

Post a Comment