Thursday, February 23, 2017

Sangarid kahes saalis

Viimasel proovikorral oli rahvamaja parklas autole keeruline kohta leida. Huvitav, mis sündmus nüüd maja vallutanud on?! Oma tavapärasel Marje/Juta teretamistuuril selgus, et teretataval pole aega vastatagi, sest kinopiletite müük võttis kogu tähelepanu. Nimelt jooksis sel päeval meie toredas kinos nostalgiahõnguline uusfilm "Sangarid". Meie aga kinno ei läinud ning tegime oma sangaritegusid saalis.
Sel korral sünnipäevaõnnitlusi ega sõbratervitusi ei jagatud. Lihtsalt jalad soojaks ja tantsimine alaku! Esmalt siis püüdsime kalurile jälle mehele saada. Grete oli ka kenasti proovi tulnud, kuid lihtsalt vaatlejana, seega sai tulekustuti või kujuteldava kaluri (NB! Anne naabrimees :D) asemel Gretet silmitseda. Karin andis teada, et tulekul on kevadpidu, ning ühtlasi arvas, et seal on  Luiskajadkalamehe mõrsjad, aga kuna kõik Luiskajad ei saa kohale tulla, siis meie sama koha tantsijad lähevad sinna rühma auke täitma. Kuna hetkel ei tea, kes Luiskajatest puudu on, siis seega ei tea, kes tantsima peab. Seega pingutasime hoolega, et tants hakkaks jalgadesse jõudma.
Kui siin tantsus oli Ingrid tegija, sest Luiskajad harjutavad seda ammu, siis järgmine tants oli Ingridi jaoks paras proovikivi. Nimelt Grete haige jala tõttu tahtis Karin, et Ingrid õpiks ära Grete koha "Tujukal lainel" tantsus. Kuna seda polnud ammu tantsinud, siis oli endalgi tühi koht, mis jalaga alustada ja millal mida teha. Grete soovitas Karinil esmalt muusika peale panna, siis lasta meil natuke tantsida. Muide, see töötas! Muusika oli jalgades ning kui enne lugemise järgi ei mäletanud, kas pööre on päri- või vastupäeva, siis muusika abil tuli kõik meelde. Siis võtsime alles lugemise järgi asja käsile. Ingridil oli uus koht õppida ja Margel oli neljas koht selles tantsus vaja selgeks teha ning ülejäänud rühmal tants meelde tuletada. Tegime lugemise järgi tantsu peaaegu lõpuni läbi, alguse osa paaril korral ka muusikaga, siis jätsime tantsu Ingridi jaoks laagerduma. Siis tuli läbi tantsida veel "Alati ootan", "Viire takka", "Labajalg" ja juba saimegi õhtale :D

No comments:

Post a Comment